Allereerst aan allen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat 2020 jouw jaar gaat zijn. Wij hebben goede hoop dat het dat voor ons best wel eens zou kunnen worden. Na twee weken echt vakantie zijn wij, leerlingen, ouders, team en bestuur, weer fris en fruitig aan de slag gegaan. Mouwen omhoog, want er staat nog heel wat op de planning in de resterende maanden van het schooljaar.

Maar eerst wat anders. We mogen in dit nieuwe jaar maar liefst drie nieuwe leerlingen verwelkomen. Dishi is voor de vakantie al lid geworden van de NOAP-kleuterclub. In januari wordt het team versterkt door Sophie in groep 6 en Livvy in groep 3. We nemen afscheid van twee stagiaires; William en Daniek. Dank voor jullie inzet en hulp en heel veel succes met afstuderen. Gelukkig zien we Rian nog een aantal keren dit schooljaar en komt Glenn een paar maanden studeren bij ons. Een warm welkom voor deze kanjers. Fijn dat jullie erbij zijn!

Januari
Januari is direct hard aanpoten. Jongens, meisjes, juffen en meesters, mouwen opgestroopt en spierballen aan! Tijd voor de cito-toetsronde, de rapporten en de oudergesprekken. Januari is ook de maand dat onze eindexamenkandidaten echt hard aan het trainen slaan. We hebben maar liefst vier leerlingen die in mei aan de bak moeten. We bootsen heuse examensituaties na, waarin onze leerlingen, in absolute rust en zich houdend aan alle officiële regeltjes, oefenen met echte examens. Een volle en hele spannende tijd voor deze leerlingen en hun mentoren. Succes gewenst aan Jasmijn, Lucas, Nick en Timo! Gelukkig is het binnenkort alweer voorjaarsvakantie en kunnen we allemaal weer even bijtanken.

Schoolorganisatie
Voor alle geledingen binnen een schoolorganisatie bestaat er een aparte agenda. Als ik voor me op mijn prikborden kijk, dan zie ik er eentje voor de directie, voor het team, voor het bestuur en eentje voor de ouderraad. Het is echt ongelooflijk wat er eigenlijk allemaal in zo’n schooljaar moet gebeuren en geregeld worden. Gelukkig heeft de stichting NOB ervoor gezorgd dat deze informatie heel gemakkelijk te vinden is. En ik mag me gelukkig prijzen dat ik aan alle kanten zulke goede mensen om me heen heb.

Het team
Het team, in ons geval acht man (of liever gezegd vrouw) sterk, houdt zich bezig met alle pedagogische en didactische zaken. Er zijn een aantal vaststaande momenten in een schooljaar die de revue moeten passeren, zoals bijvoorbeeld de volgtoetsen, de examens en de rapportage. In hun agenda staan ook de maandelijkse teamvergaderingen en de studiedagen genoteerd. Elk teamlid heeft de verantwoordelijkheid voor een van de extra-curriculaire activiteiten, zoals excursies, sportdagen en schoolkampen.

De ouderraad
De ouderraad houdt zich bezig met de organisatie van alle extra-curriculaire activiteiten. Daarnaast hebben zij een groot aantal pr-taken, zoals de open dag, de jaarmarkt en de Algarve International Fair en het bijhouden van de Facebookpagina. Zij nemen ons met z’n drietjes een heleboel werk uit handen.

Het bestuur
Het bestuur is verantwoordelijk voor het organisatorische en financiële beleid van de school. Zij zorgen voor het schoolplan, het beleid, het personeel en de hele administratieve kant van de organisatie. Ons bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en een onderwijskundig adviseur.

De directie
Als directie kijk ik van alle kanten mee. De directie is verantwoordelijk voor de pedagogische uitvoering van het beleid. Even in het kort betekent dat dus: voor het uitdragen van het curriculum, voor de begeleiding van het docententeam, voor het bewaken van de kwaliteit van het onderwijs en voor het leiden van de dagelijkse gang van zaken op school.

We hebben allemaal best een heel volle agenda. Uiteraard valt dat soms best zwaar. Maar ik zie toch steeds weer gemotiveerde gezichten en blije grote en kleine mensen om me heen. Daarvoor een hele grote, welgemeende dankjewel. Gelukkig nieuwjaar, lieve NOAP-club!