Op dit moment rekenen de banken geen kosten aan voor dit soort overschrijvingen, maar de waarheid is dat aan dit type transactie tóch een prijskaartje hangt bij het merendeel van de bankinstellingen. Dit wil zeggen dat de banken beslissen wanneer ze incasseren. De kwestie is niet nieuw, want er waren al verschillende banken die een commissie aanrekenden voor de overschrijvingen via MB Way. Het probleem dook weer op toen de bank BPI een verhoging aankondigde van ongeveer een euro.

Er zijn alternatieven en het is belangrijk om ze te kennen, zelfs als er nu nog geen kosten worden aangerekend voor een overschrijving via MB Way, een dienstverlening van de SIBS, de beheerder van het Multibanco-netwerk.

“Als uw bank begint een commissie aan te rekenen, vergeet dan niet dat er opties zijn voor het overmaken van geld die gratis zijn, namelijk via Multibanco of homebanking. Voor het zakgeld van uw kinderen zijn de prepaidkaarten een alternatief, want sommige zijn kosteloos”, legt DECO uit, met het voorstel dat klanten de verschillende opties kunnen testen via de simulator op deze pagina.