Blik op Portugal mei 2024

De Blik op Portugal mei heeft als thema “architectuur”. Een lang interview met architect Willem Steenvoorden die recent besloot om autarkisch te gaan wonen. Hij merkte dat veel klanten wel interesse hadden in het principe van zelfvoorzienendheid, maar afhaakten  als ze gingen berekenen of de investering ooit terugverdiend zou worden. En als je alleen naar het geld krijgt dan is het inderdaad geen winstmodel. Maar kijk je ook zo naar de investering in je auto, electrische fiets, de koelvriescombinatie? Het terugverdienen zit hem meer in een stukje planeet dat je terugkrijgt.

De architectuur van EXPO 98 (tegenwoordig Parque das Nações) in woord en beeld. De aanpak voor de aanleg van het terrein voor de wereldtentoonstelling was uniek, het ging vooral om de lange termijn, een tweede leven voor ná de tentoonstelling. En natuurlijk lees je nog veel meer in de Blik op Portugal mei!

De Blik op Portugal is het maandblad voor leden van de NCA Portugal, de vereniging voor Vlamingen en Nederlanders in Portugal, of die een relatie met Portugal hebben.