Triangle of Sadness is komend weekend te zien tijdens het filmfestival in Portimao.

3 en 4 juni organiseert de NCA Portugal in samenwerking met Casas dos Filmes een 2 daags filmfestival.

Zondag om 17 uur kunt u de film Tringle of Sadness zien in cultureel centrum Aldeia in Portimao.

Triangle of Sadness

Waar gaat de film Triangle of Sadness over?

Met deze film weet filmmaker Ruben Östlund de kijker weer in zijn hemd te zetten. In een hilarische kotsscene verdwijnen status en schoonheid als sneeuw voor de zon.

Een satire over de rijksten der aarde en een allegorie op de opkomst en ondergang van de westerse beschaving. In Triangle of Sadness zijn o.a. Woody Harrelson en Harris Dickinson te zien, naast de Zuid-Afrikaanse actrice Charlbi Dean die in augustus op 32-jarige leeftijd onverwachts overleed.

Onder het oppervlak van kotsgrappen en satire over de rijksten der aarde, verstopte Ruben Östlund in zijn Gouden Palm-winnaar Triangle of Sadness een allegorie op de opkomst en ondergang van de westerse beschaving.

Het oppervlak draait om een rijkeluiscruise die schipbreuk lijdt, vormt die in feite een uitgerekte metafoor. Een spotprent, dat is misschien de beste omschrijving – zo’n tekening waarin poppetjes rondlopen met op hun romp geschreven het land of concept dat ze vertegenwoordigen. Zo biedt Triangle of Sadness een symbolische weergave van onze hyperkapitalistische wereld en hoe die tot stand kwam – en in z’n huidige vorm ten einde lijkt te komen.

Reserveer een kaartje!

De film Triangle of Sadness is onderdeel van het filmfestival op 3 en 4 juni.

Deze film kunt u zaterdag om 20 uur zien. Graag van te voren een kaartje reserveren.

Meer informatie over het NCA filmfestival en Casa dos Filmes

Het film programma

Alle films zijn Nederlands ondertiteld.