De film Slag om de Schelde

3 en 4 juni organiseert de NCA Portugal in samenwerking met Casas dos Filmes een 2 daags filmfestival.

Zaterdag om 17 uur kunt u de film De Slag om de Schelde zien in cultureel centrum Aldeia in Portimao.

Waar gaat de film Slag om de Schelde over?

1944. Nederland denkt even bevrijd te zijn door de geallieerden, maar de Duitsers drijven hen terug. Marinus is een Nederlandse jongen die vecht voor de Duitsers. Teuntje komt te weten dat haar broer bij het verzet zit en gaat noodgedwongen ook voor het verzet werken. William crasht met zijn vliegtuig in Zeeland. Het leven van deze mensen raakt onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wat is de Slag om de Schelde?

De Slag om de Schelde was één van de grootste en zwaarste militaire operaties die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Nederlandse bodem plaatsvond; een reeks militaire operaties die in de herfst van 1944 plaatsvond in het noorden van België, de provincie Zeeland en in West-Brabant.

De film

De Slag om de Schelde is een Nederlandse oorlogsfilm uit 2020. De film is geregisseerd door Matthijs van Heijningen Jr. en het scenario is geschreven door Paula van der Oest. In 2020 was het 75 jaar geleden dat de oorlog eindigde en de film moest het herdenkingsjaar afsluiten. De film ging op 14 december 2020 in première in het CineCity in Vlissingen.

De Slag om de Schelde is geproduceerd in opdracht van het vfonds. Het doel van de film is om jongeren op een aansprekende manier bekend te maken met de Tweede Wereldoorlog. De producenten van deze film zijn Netflix, EO en Caviar. De opnames van de film zijn gemaakt in Nederland, Litouwen en België. De film heeft een budget van 14 miljoen euro’s en daarmee is De Slag om de Schelde een van de duurste Nederlandse films aller tijden.

Reserveer een kaartje!

De film Slag om de Schelde is onderdeel van het filmfestival op 3 en 4 juni.

De slag om de Schelde kunt u zaterdag om 17 uur zien. Graag van te voren een kaartje reserveren.

Meer informatie over het NCA filmfestival en Casa dos Filmes

Het film programma

Alle films zijn Nederlands ondertiteld.