De traditie van een haringparty

Een haringfeest is een feest dat traditioneel wordt gevierd om de komst van het nieuwe haringseizoen te vieren. Tijdens een haringparty draait alles om het proeven en genieten van verse haring, ook wel bekend als ‘Hollandse Nieuwe’. Dit evenement wordt voornamelijk gevierd in Nederland en nog een aantal andere Noord-Europese landen. Deze mooie traditie houden we in Portugal graag in eren tijdens de jaarlijkse NCA haringparty bij Anantara op 2 juli 2023

Tijdens een haringparty worden de eerste vangsten van het haringseizoen gevierd en vindt meestal plaats in juni. De haring wordt rauw geserveerd en wordt traditioneel gegeten door een stukje haring bij de staart vast te houden en het in één keer in de mond te laten glijden.

Naast het proeven van de verse haring zijn er ook andere activiteiten en festiviteiten tijdens een haringparty. Dit kan live muziek, dansen, spelletjes en kraampjes met andere etenswaren en drankjes omvatten. Het is een vrolijk en sociaal evenement waar mensen samenkomen om te genieten van de smaak van de nieuwe haring en te genieten van elkaars gezelschap.

Feestelijke haringproeverij

De haringparty heeft een lange traditie en is een belangrijk cultureel evenement geworden. In Nederland markeert het begin van de zomer en is een gelegenheid waarbij mensen samenkomen om te genieten van de Hollandse keuken en de gezellige sfeer.

Dus tijdens een haringparty vieren we de komst van de nieuwe haring, genieten we van de smaak en de traditie, en vormt het een gelegenheid om samen te zijn met jong en oud. Het zijn de perfecte ingrediënten van de NCA haringparty!

Haringparty in Portugal

De NCA Portugal is een Nederlandstalige vereniging en viert ieder jaar deze mooie traditie.

De Hollandse Nieuwe wordt volgens onze traditie verzorgd door Juanita en Ralph van GoMinimarket uit Lagos. De haringen worden vers ingevlogen vanuit Nederland en ter plekke schoongemaakt. De haringen moeten het juiste vetpercentage hebben van minimaal 16% om Hollandse Nieuwe genoemd te worden! Dat wordt weer smullen!

Naast verse nieuwe Hollandse kun je ook een broodje Hollandse garnalen of gerookte paling nuttigen, en het broodje Hema worst ontbreekt ook dit jaar niet! Uiteraard onder het genot van een drankje. Tevens worden er kaasplankjes verkocht en heerlijke wijnen!

Kinderen

De NCA Kidsclub is ook weer aanwezig en zij gaan de kinderen vermaken zodat de ouders zich kunnen concentreren op de haring!

We gaan met het thema VIS knutselen. Een klein schilderijtje, een mobiel maken of een oester of schelp beschilderen! Hoe leuk is dat! Heb jij nog wat schelpen liggen, neem ze mee!

Muziek

Er zal een optreden zijn van het East Algarve International Koor.

Prijzen en opgeven

Entree:

NCA leden: gratis

Niet leden: €5

Deelname kidsclub knutselen: €4

Geef je op: https://forms.gle/RKDpbqhGVN36eSCd8