Levend Ganzenbord is een opwindende en interactieve variant van het geliefde bordspel en zal tijdens de NCA Haringparty gespeeld worden. . In deze levende versie worden de spelers zelf de pionnen, en met een dobbelsteen in de hand gaan ze de uitdaging aan om als eerste het eindpunt te bereiken. Het spel is niet alleen leuk en vermakelijk, maar het biedt ook educatieve elementen die indirect verband houden met het gedrag van dieren. In dit artikel zullen we je meer vertellen over Levend Ganzenbord en hoe je kunt deelnemen aan dit spannende spel. Bovendien delen we enkele handige tips om jouw Levend Ganzenbord-ervaring nog leuker te maken. Lees verder en ontdek de opwinding van Levend Ganzenbord!

Het Levend Ganzenbord Spel

Bij Levend Ganzenbord zijn er geen ganzen, maar zes verschillende dieren die een belangrijke rol spelen. Elk dier staat symbool voor een specifieke eigenschap en heeft een opdracht die direct verband houdt met het gedrag van dat dier. Laten we eens kijken naar de zes dieren en hun kenmerken:

  1. De Leeuw: Als de koning van de dieren is de leeuw zorgzaam en leidend. Spelers die op het veld van de leeuw terechtkomen, zullen uitgedaagd worden om hun leiderschapsvaardigheden te tonen.
  2. De Hond: De hond houdt van spelen en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Op het veld van de hond worden spelers aangemoedigd om te ontdekken wat ze nodig hebben en wat ze graag willen leren.
  3. De Schildpad: Met zijn eigen huisje op zijn rug is de schildpad een beetje traag maar vastberaden. Spelers die op het veld van de schildpad landen, worden uitgedaagd om geduldig te zijn en door te zetten, zelfs als de weg moeilijk lijkt.
  4. De Steenbok: De steenbok staat bekend om zijn vermogen om zichzelf te beschermen met zijn hoorns en zijn grenzen aan te geven. Op het veld van de steenbok worden spelers uitgedaagd om voor zichzelf op te komen en hun grenzen te stellen.
  5. De Havik: Net als de echte havik gaat deze speler recht op zijn prooi af. Op het veld van de havik worden spelers aangemoedigd om doelgericht te zijn en geen tijd te verspillen.
  6. De Uil: De uil staat bekend om zijn luistervermogen en vermogen om geheimen te bewaren. Op het veld van de uil worden spelers uitgedaagd om goed te luisteren en informatie bij zich te houden.

NCA Kidsclub

Om de ervaring nog leuker te maken, worden er in de opdrachten van Levend Ganzenbord waterspelletjes verwerkt. Omdat het spel tijdens de NCA Haringparty plaatsvindt, zal de NCA kidsclub aanwezig zijn om samen met de kinderen te knutselen en het spel te spelen. Waterspelletjes voegen een verfrissend element toe aan het spel en zorgen voor extra plezier op een prachtige dag. Ouders kunnen genieten van de haring en andere lekkernijen zoals Hema worst of frietjes!

Hoe Speel je Levend Ganzenbord?

Levend Ganzenbord wordt gespeeld in groepen, waarbij de spelers tegen elkaar strijden. Het doel is om als eerste bij de finish te komen, net zoals bij het traditionele bordspel. Elke speler gooit om de beurt met een dobbelsteen en het aantal ogen bepaalt hoeveel velden ze vooruit mogen. Als een speler op een veld met een opdracht of vraag terechtkomt, moet deze eerst worden vervuld of beantwoord voordat de speler verder mag gaan. Dit voegt een element van strategie en uitdaging toe aan het spel.

Levend Ganzenbord is een spannend en interactief spel dat jong en oud verbindt in een avontuurlijke en educatieve ervaring. Met de zes verschillende dieren en bijbehorende opdrachten worden spelers uitgedaagd om hun leiderschapsvaardigheden, speelsheid, geduld, assertiviteit, doelgerichtheid en luistervermogen te tonen. De toevoeging van waterspelletjes tijdens de NCA Haringparty maakt het spel nog vermakelijker op een zonnige dag. Dus, waar wacht je nog op? Doe mee met Levend Ganzenbord en geniet van het plezier en de opwinding die dit spel te bieden heeft!

Hoe doe je mee?

Schrijf je in voor de Haringparty en laat weten op het formulier hoeveel kinderen er mee doen. Ouders kunnen heerlijk genieten van de haring terwijl de kinderen zich vermaken met het levend ganzenbordspel en andere activiteiten van de NCA Kidsclub zoals schilderen en knutselen.

Opgeven: https://forms.gle/RKDpbqhGVN36eSCd8